TERMENI ȘI CONDIȚII
Makara.ro

Bun venit pe Makara.ro! Acesta este un marketplace online cu scopul de a aduce intrun singur loc vanzatorii de materiale de constructii, statiile de betone si prestatorii de servicii din domeniul constructiilor. Obiectivul este facilitarea procesului de ofertare, respectiv obtinerea de oferte prin intermediul platformei www.makara.ro .

Accesarea și/sau utilizarea platformei Makara, prin intermediul platformei online www.makara.ro, se face în conformitate cu dispozițiile prevăzute în Termenii și Condițiile prezente (”Termenii”).
Accesarea site-ului www.makara.ro, constituie acordul dumneavoastra expres cu privire la Termeni si Conditii, fara a fi necesare semnarea unor acte suplimentare. Daca nu sunteti de acord cu prevederile din Termeni si Conditii, va solicitam sa incetati imediat utilizarea si navigarea pe www.makara.ro .
Serviciul este oferit de Leaf Distribution S.R.L., cu sediul in Cluj Napoca, strada Mihail Sebastian, nr. 22, ap.1, inmatriculata in Registrul Comertului sub nr. J12/2178/2015, avand Cod Unic de Inregistrare RO34793423, capital social 220 RON. Ne puteti contacta prin e-mail la adresa: info @ makara.ro.

www.makara.ro – este denumirea comerciala si proprietate a Leaf Distribution S.R.L., cu sediul in Cluj Napoca, strada Mihail Sebastian, nr. 22, ap.1, inmatriculata in Registrul Comertului sub nr. J12/2178/2015, avand Cod Unic de Inregistrare RO34793423.

1. Definiții. Cont de Utilizator

1.1. În acest document, cuvintele folosite cu majusculă vor avea următoarele semnificații:

  1. "Compania", înseamnă societatea Leaf Distribution S.R.L., persoană juridică cu sediul Cluj Napoca, strada Mihail Sebastian, nr. 22, ap.1, inmatriculata in Registrul Comertului sub nr. J12/2178/2015, avand Cod Unic de Inregistrare RO34793423.

  2. ”Cumpărător”, “Solicitant”, înseamnă orice persoană juridică sau fizica, cu vârsta de peste 18 ani, care se înregistrează și utilizeaza platforma www.makara.ro, acceptând Termenii si Conditiile, și care dorește sa obtina oferte de preturi sau să beneficieze de oferte pentru serviciile prestate de către Furnizorii/Vanzatorii înregistrați pe platforma www.makara.ro.

 3. "Furnizor” înseamnă orice persoană juridicăsau fizică, cu vârsta de peste 18 ani, care se înregistrează pe platforma www.makara.ro, în scopul de a transmite oferte catre Cumpărători.
 4. "Vânzător” înseamnă orice persoană juridică sau fizică, cu vârsta de peste 18 ani, care se înregistrează pe platforma www.makara.ro, în scopul de a transmite oferte catre Cumpărători.

 5. ”Utilizator” face referire la Cumpărător, Solicitant, Furnizor și Vânzător. Orice prevedere care face mențiune a noțiunii de Utilizator, va fi aplicabilă tuturor celor trei categorii.

 1.2. Pentru a avea acces la toate caracteristicile disponibile pentru fiecare tip de Utilizator, anume Cumpărător,Solicitant, Furnizor sau Vânzător, trebuie să vă înregistrați și să creați un cont de utilizator pe platforma www.makara.ro (“Cont de Utilizator”) și să selectați categoria dumneavoastră.


1.3 Pentru a crea un Cont de Utilizator, avem nevoie de datele dumneavoastra de identificare (nume, prenume, e-mail, numar telefon). Este necesar sa transmiteti informatii corecte si actuale despre dumneavoastra.

1.4. Este interzisă folosirea conturilor altor persoane pentru a vă înregistra în platforma www.makara.ro.

1.5. Atunci când creati Contul de Utilizator, este nevoie sa va asigurati din urmatoarele puncte de vedere:
(i) alegeți o parolă puternică;
(ii) mențineți și actualizați în mod prompt după cum este necesar informațiile Contului de Utilizator;
(iii) protejați datele de identificare ale Contului Dvs. de Utilizator și accesul la Contul Dvs.

1.6. Confirmați și sunteți de acord cu faptul că sunteți responsabil pentru toate activitățile care au loc în Contul Dvs. de Utilizator și acceptați toate riscurile oricărui acces autorizat sau neautorizat al Contului Dvs. de Utilizator, în măsura maximă permisă de lege.

2. Utilizarea și Funcționarea platformei www.makara.ro

2.1. Compania oferă Cumpărătorului/Solicitantului, în baza contului creat de către acesta, acces la platforma www.makara.ro, prin intermediul căreia poate solicita oferte de bunuri de la Vânzători/Furnizori și/sau poate beneficia de oferte pentru serviciile prestate de către Vanzatori/Furnizori.

2.2. Procedura aferentă procesului de ofertare de pe platforma www.makara.ro, este urmatoarea:
 1. Cumpărătorul/Solicitantul transmite o solicitare prin intermediul platformei, cu posibilitatea de a introduce manual necesarul de materiale pentru care doreste sa primeasca oferte sau prin adaugarea produselor in Lista de necesar, utilizand catalogul de produse.
 2. Vanzatorul/Furnizorul poate comunica oferta atat in scris (e-mail) cat si telefonic.
2.1 Ofertele trebuie sa contina informatii privind pretul produselor solicitate de catre Solicitant/Cumparator, pretul transportului, alte costuri si date privind livrarea.
2.2 Cumparatorul/Solicitantul poate alege una din cele mai bune oferte primite.
 1. Cumpărătorul/Solicitantul impreuna cu Vanzatorul/Furnizorul stabilesc de comun acord termenii și condițiile sub care se va desfășura incheierea procesului de ofertare, respectiv vanzarea.

2.3. Ca urmare a urmăririi pașilor indicați mai sus, Compania, prin intermediul platformei www.makara.ro, are acces și prelucrează anumite informații existente în conturile electronice ale Cumpărătorilor/Solicitantilor, Furnizorilor și Vânzătorilor înregistrate, în conformitate cu prevederile Politicii de Confidențialitate, accesibilă la https://www.makara.ro/politica-de-confidentialitate .
2.4. Pe parcursul utilizării platformei Makara, Utilizatorul are oricând posibilitatea să efectueze oricare dintre acțiunile următoare:
 1. adăugarea, modificare și ștergerea datelor din contul său;
 2. adăugarea unui card bancar sau schimbarea datelor cardului bancar cu care efectuează plăți;
 3. accesarea setărilor, din care poate afla mai multe detalii despre platforma Makara.ro;
 4. vizualizarea istoricului ofertelor;
 5. modificarea planului tarifar (”Abonamente”) în baza căruia utilizează platforma www.makara.ro, prin trecerea la un abonament superior sau inferior, după caz.
2.5 Utilizatorul are responsabilitatea păstrării datelor de identificare și conectare aferente contului său. pentru a preveni sau reduce șansele accesului neautorizat în contul creat în platforma www.makara.ro.

2.6 În cazul în care, în cursul utilizării platformei Makara, Utilizatorul observă orice elemente care ar putea indica funcționarea necorespunzătoare a platformei Makara, poate semnala acest fapt Companiei printr-un e-mail transmis la adresa info @ makara.ro .

2.7 În măsura în care Datele Personale oferite de către Utilizator la momentul completării formularului de înscriere în Platforma Makara sunt false, inexacte, sau incomplete, Compania, ulterior constatării acestui fapt în mod direct sau ca urmare a unei sesizări, poate anula sau suspenda temporar accesul Utilizatorului la cont sau operațiunile desfășurate în acest cont, total sau parțial, sau poate refuza furnizarea oricărui sau tuturor serviciilor disponibile în cadrul platformei www.makara.ro.

2.8 Compania nu este parte în contractul de vânzare bunuri sau prestarea servicii încheiat între Cumpărător/Solicitant și Furnizor/Vânzător. Pentru claritate, a se vedea prevederile Cap. 5 privind Limitarea răspunderii.

2.9 Vânzătorii și Furnizorii care au sediul în străinătate, pentru a putea avea cont valabil pe platforma Makara, trebuie să facă dovada că au punct de lucru pe teritoriul României. Dacă în termen de 15 zile calendaristice nu fac dovada punctului de lucru din România, atunci contul va fi șters de pe platforma www.makara.ro .

3. Abonamente și Plăți

3.1. Utilizarea platformei Makara se poate face cu titlu gratuit, în temeiul unui cont Trial (perioada gratuita), sau în schimbul plății unui Abonament.
3.2. Cuantumul aferent fiecărui tip de Abonament poate fi consultat la https://www.makara.ro/preturi .

3.3. În funcție de Abonamentul ales, un Utilizator are următoarele drepturi, după cum poate fi consultat la https://www.makara.ro/preturi .

3.4. În vederea achitării sumei aferente Abonamentului, Utilizatorul va fi notificat să insereze datele cardului bancar pe care dorește să-l utilizeze pentru plată. Datele acestui card bancar pot fi modificate oricând de către Utilizator, ulterior configurării inițiale.

3.5. Compania își rezervă dreptul de a modifica tarifele de Abonament indicate la cap. 3 din Termeni si Conditii, respectiv din https://www.makara.ro/termeni-si-conditii. Preturile pot fi modificate oricand, fara a fi necesar, ca modificarea sa fie anuntata in prealabil.
3.6. Renunțarea la orice tip de Abonament plătit, nu îndreptățește Utilizatorul la returnarea tarifului aferent.

3.7. În eventualitatea în care Compania nu poate debita cardul bancar introdus de către Utilizator pentru cuantumul tarifului Abonamentului, Compania va transmite o notificare către Utilizator prin e-mail, utilizând adresa de e-mail introdusă de către Cumpărător la momentul configurării contului, prin care îl va informa despre această imposibilitate și va solicita introducerea datelor unui alt card bancar.
3.8. Ulterior încheierii ciclului tarifar aferent versiunii platformei pentru care Utilizatorul a achitat tariful de Utilizare, un nou ciclu tarifar, identic ca durată cu cel inițial, va începe să curgă, iar Tariful de Utilizare aferent acestui nou ciclu va fi debitat automat din contul aferent cardului bancar introdus de Utilizator;

4. Modificarea Termenilor

4.1. Termenii pot fi modificați oricând de către Companie, fără a fi necesară o notificare prealabilă către Utilizator. Prin continuarea accesării și/sau utilizării platformei Makara, se va considera că Utilizatorul își dă consimțământul și este de acord cu respectivele modificări.

4.2. Compania poate suspenda ori întrerupe, temporar sau permanent, accesul la oricare porțiune sau caracteristică a platformei Makara.

4.3. Compania nu va fi în nicio măsură responsabilă pentru modificarea Termenilor si Conditiilor ori înlăturarea sau dezactivarea accesului la oricare porțiune sau caracteristică a platformei Makara.

5. Limitare de răspundere

5.1. Compania nu este răspunzătoare, în nicio situație, pentru nicio daună pricinuită direct sau indirect și pentru nicio pierdere de venit directă sau indirectă, suferite ca urmare a utilizării sau a întreruperii utilizării serviciilor oferite de Platforma Makara.

5.2. Compania acționează doar în calitate de intermediar în procesul de ofertare pentru bunuri sau servicii și nu este implicată în, și nu controlează tranzacția efectivă dintre Cumpărător/Solicitant și Furnizor sau Vânzător. Pentru acest motiv, Compania nu este responsabilă pentru:
 1. calitatea, siguranța, legalitatea, adevărul sau exactitatea ofertelor ori informațiilor date către Utilizatori;
 2. Solvabilitatea ori capacitatea de plată a Cumpărătorului/Solicitantului;
 3. Capacitatea ori posibilitatea de livrare de bunuri ori servicii de către Vânzători ori Furnizori.

5.3 Platforma Makara pune la dispoziția Utilizatorului răspunsuri la întrebările frecvente ce pot rezulta din utilizarea Platformei. Totodată, Utilizatorul poate contacta Compania în orice moment pe parcursul utilizării Platformei pentru a transmite întrebări cu privire la orice aspect din cadrul Platformei. În acest context, Compania nu răspunde pentru eventualele prejudicii cauzate de utilizarea necorespunzătoare a Platformei Makara.

5.4 Utilizatorul poartă întreaga responsabilitate pentru toate operațiunile efectuate prin intermediul Platformei Makara.

5.5. Confirmați și sunteți de acord că, în măsura maximă permisă de legea aplicabilă, Compania nu va fi în niciun caz responsabilă față de Utilizator sau oricare alt terț pentru niciun fel de daune incidentale, indirecte, speciale, semnificative, tipice sau punitive inclusiv, dar fără a se limita la daune pentru pierderea de profit, (produse în mod direct sau indirect), pierderea bunăvoinței sau a reputației comerciale, pierderea datelor, costul achiziționării de bunuri sau servicii substituente, sau oricare alte pierderi intangibile, care derivă din sau în legătură cu platforma Makara, independent de teoria responsabilității (contract, garanție, delict, răspundere strictă, răspunderea pentru produse, sau alte teorii) și chiar dacă am fost informați cu privire la posibilitatea unor astfel de daune.

5.6 Înțelegeți și sunteți de acord că nu suntem răspunzători pentru eșecul sau întârzierea îndeplinirii obligațiilor noastre care rezultă din oricare condiție aflată dincolo de controlul nostru rezonabil, inclusiv dar fără a se limita la acte sau omisiuni ale terților, cutremure, incendii, inundații, acțiuni guvernamentale, acte de terrorism, condiții de muncă, întreruperi de curent, perturbații ale internetului sau alte întreruperi ale serverului aferent platformei www.makara.ro .

5.7. Confirmați faptul că platforma Makara este bazată pe Internet și înțelegeți și acceptați riscurile inerente de Securitate asociate acestor aplicații și website-uri, inclusiv dar fără a se limita la riscul de a pierde conexiunea la Internet, riscul de programe malițioase, riscul de defecțiuni hardware sau software și riscul accesului neautorizat de către terți la contul de Utilizator. Astfel, sunteți de acord că nu avem nicio responsabilitate cu privire la oricare defecte, eșecuri în comunicare, întârzieri, erori, sau oricare încălcare a securității care ar putea să apară

5.8 Utilizăm produse terțe pentru procesarea plăților ("Procesatori de plată") efectuate din cadrul contului dumneavoastră din platforma www.makara.ro . Procesarea plăților poate fi supusă termenilor, condițiilor și politicilor de confidențialitate ale Procesatorilor de plată, în plus față de acești Termeni si Conditii. În acest sens, Utilizatorul este de acord și cu Termenii, Condițiile și Politica de Confidențialitate a procesatorului de plata.

5.9. Platforma www.makara.ro  poate conține hiperlinkuri la website-ul, aplicația sau resursele terților. Aceste linkuri la paginile terților sunt oferite doar pentru confortul Utilizatorului. Din cauza naturii volatile a informațiilor de pe Internet, Compania nu poate să controleze natura sau conținutul acestor surse externe și prin urmare nu este responsabilă sau răspunzătoare pentru utilizarea, indisponibilitatea website-ului terților, și nici pentru conținutul și publicitatea acestora sau a altor materiale disponibile pe aceste website-uri ale terților pe care le-ați putea accesa prin intermediul platformei www.makara.ro .

6. Conținutul și Conduita Utilizatorului

6.1. Utilizatorul este singurul responsabil pentru conținutul pe care îl crează, transmite și/sau distribuie prin intermediul Platformei www.makara.ro (“Conținutul Utilizatorului”).

6.2. Utilizatorului îi este interzisă crearea, transmiterea și/sau distribuirea oricărui Conținut al Utilizatorului ca să fie/aibă:
 • nepermis sau ilegal, care ar constitui, încuraja sau furniza instrucțiuni pentru o infracțiune, încălca drepturile oricărei părți, sau ar crea altfel o răspundere sau încălca oricare lege locală, națională sau internațională;
 • elemente defăimătoare, profane, obscene, pornografice, explicite sexual, indecente, vulgare, violente, hărțuitoare, răuvoitoare, amenințătoare, ofensivă, discriminatoare, abuzive, de publicitate, inclusiv cea frauduloasă, înșelătoare sau neplăcută în alt mod;
 • impersoneze oricare persoană sau entitate sau denaturează în alt mod afilierea la o anumită persoană sau entitate fără drept;
 • poate încălca în orice fel un brevet, marcă înregistrată, secret comercial, drept de autor, sau alt drept de proprietate intelectuală;
 • menit să înșele sau să păcălească alți Utilizatori ai platformei www.makara.ro ;
6.3. Utilizatorul este singurul responsabil pentru conduita sa din timpul accesării sau utilizării Platformei www.makara.ro .

6.4. Utilizatorul este de acord să utilizeze platforma Makara doar în scopurile legale, adecvate și care sunt în conformitate cu acești Termeni și cu oricare legi și regulamente aplicabile.

6.5. Utilizatorul este de acord că nu va face și nu va permite niciunui terț, inclusiv dar fără a se limita la, oricare dintre următoarele:
 • nu va utiliza platforma Makara în niciun scop ilegal sau neautorizat și nu va încuraja sau promova nicio activităte ilegală ori care încalcă acești Termeni si Conditii sau oricare alte reguli sau politici stabilite de Companie
 • nu va utiliza platforma Makara pentru a încălca drepturile legale sau interesele legitime ale altora, inclusiv, dar fără a se limita la, transmiterea sau punerea la dispoziție în alt mod prin intermediul platformei Makara a conținutului care încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale oricărei părți;
 • nu va înlătura niciun drept de autor, marcă înregistrată sau alte notificări privind drepturi de proprietate intelectuală de pe platforma Makara, sau oricare parte a acesteia;
 • nu va modifica, adapta, întreprinde acțiuni de tip hacking și/sau traduce platforma Makara;
 • nu va utiliza niciun robot, spider, crawler, scraper sau alte mijloace sau interfețe automate care nu sunt furnizate de noi pentru a accesa platforma Makara sau pentru a extrage date;
 • nu va încerca să indice în niciun fel faptul că are o relație cu platforma Makara ori Compania, dacă nu a fost acceptată în mod expres în prealabil;
 • nu va încărca, trimite, distribui sau răspândi niciun Conținut al Utilizatorului care ar putea fi interpretat în oricare mod ca fiind defăimător, ilegal, fraudulos, obscen, hărțuitor sau neplăcut;
 • nu va distribui alte componente dăunătoare precum, dar fără a se limita la, viermi informatici, viruși, cai Troieni, fișiere corupte, defecte, farse;
 • nu va impersona o altă persoană în niciun fel;
 • nu va exploata platforma Makara în niciun scop comercial neautorizat;
 • nu va accesa sau utiliza platforma Makara în scopul creării unui produs sau serviciu în concurență cu produsele sau serviciile dezvoltate de către Companie;
  1. Proprietate intelectuală

   7.1. Compania este titular al tuturor drepturilor asupra conținutului Platformei Makara, incluzând, dar fără limitare la, imagini, texte, mărci, logo-uri, elemente de grafică web, scripturi, aplicații și baze de date, drepturi de autor și drepturi conexe. În acest sens, este interzisă folosirea oricăror elemente de conținut privind Platforma Makara, fără acordul prealabil scris al Companiei.

   7.2. Dacă nu este indicat altfel de Companie, toate elementele platformei Makara, întregul conținut și celelalte materiale din acestea sunt deținute de Companie și sunt protejate de drepturile de proprietate intelectuală. Pentru evitarea oricărui dubiu, interfețele vizuale, designul, textul, graficele, imaginile, sistemele, informațiile, datele, metodele, software-ul, codul de computer, organizarea, serviciile, toate celelalte elemente și oricare altă documentație sau alte materiale auxiliare furnizate de Utilizator sunt proprietatea Companiei și sunt protejate de drepturile de autor, brevete, mărci înregistrate, design, secrete comerciale, oricare alte drepturi de proprietate intelectuală și lege aplicabilă.

   7.3. Utilizatorul poate folosi platforma Makara și Conținutul aferent doar în scopul de  obtine oferte de bunuri și/sau servicii de la Vânzători sau Furnizori.

   7.4. Oricare utilizare a platformei Makara sau a Conținutului altfel decât așa cum se autorizează în prezentul, fără permisiunea prealabilă scrisă a Companiei, este strict interzisă.

   8. Legea aplicabilă. Litigii

   8.1 Termenii, precum și orice obligații contractuale care decurg din sau în legătură cu aceștia vor fi interpretați în conformitate cu legile din România.

   8.2 Părțile implicate în diferend vor încerca să soluționeze, mai întâi, în mod amiabil orice conflict.

   8.3 Dacă aceasta soluționarea pe cale amiabilă nu este posibilă, atunci vor fi competente judece litigiul instanțele de judecată din România, acestea având competența exclusivă de a soluționa orice litigiu legat de utilizarea Platformei Makara și a acestor Termeni si Conditii.

           8.4 În cazul unui litigiu între Utilizatori, dumneavoastră înţelegeţi şi sunteţi de acord că Leaf Distribution S.R.L, nu are nicio obligaţie de a interveni. Prin prezentul Acord, absolviţi Leaf Distribution S.R.L, funcţionarii, angajaţii, agenţii şi succesorii săi în drepturi de plângeri, cereri şi prejudicii de orice natură, cunoscute sau necunoscute, previzibile şi imprevizibile, dezvăluite şi confidenţiale, care decurg din, sau sunt în orice fel legate de astfel de litigii şi/sau de Serviciile oferite de www.makara.ro .


9. Clauze finale

9.1 Dacă oricare prevedere a acestor Termeni si Conditii va fi considerată ilegală, nulă sau neaplicabilă, atunci acea prevedere va fi considerată separată de acești Termeni si Conditi și nu va afecta validitatea și aplicabilitatea niciunei prevederi care rămâne.

9.2 Aplicabilitatea acestor Termeni este doar la discreția Companiei, iar eșecul de a aplica oricare dintre prevederi în anumite ocazii nu constituie o renunțare la dreptul Companiei de a aplica acele prevederi în alte ocazii.


 
Incercam sa va reconectam la Server ...
Incercam sa va reconectam la Server ... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server ... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙