Casele continua sa se scumpeasca


29/07/2021 Casele continua sa se scumpeasca

Desi ultimul an a fost o perioada dificila datorata pandemiei COVID-19, preturile caselor si apartamentelor continua sa creasca. Expertii imobiliari spun ca aceste scumpiri se datoreaza mai multor cauze . Una dintre ele este scumpirea materialelor de constructii, care implicit a dus la cresterea pretului tuturor contractelor, fie ca vorbim despre amenajari/renovari, fie despre constructii in sine.

Alte cauze pentru cresterea preturilor imobiliare ar putea fi criza de personal in constructii, care aduce dupa sine si scumpirea fortei de munca, dorinta dezvoltatorilor de a avea profituri cat mai mari sau modificarea conditiilor pentru obtinerea unor credite bancare tot mai consistente, cu dobanzi mai mici.

Preturile imobilelor difera in functie de zonele tarii, asadar, conform statisticilor cea mai mare crestere a pretului unui apartament este in Bcuresti si cea mai mica in Timisoara.  Clujul de asemenea se afla in topul oraselor in care preturile imobiliare continua sa creasca. Intr-un imobil vechi au crescut cu 1,8%, pe cand intr-un ansamblu rezidential nou au ajuns sa se mareasca pana la 2,8%.

Specialistii imobiliari  sustin de asemenea ca in ultimul an a crescut preferinta cumparatorilor pentru case si terenuri. Acest lucru se datoreaza cel mai probabil urmarilor pandemiei COVID-19, restrictiilor impuse privind distantarea sociala si a faptului ca numeroase activitati s-au mutat in mediul online, chiar si invatamantul si anumite sectoare de activitati. Toate aceste conditii si agitatia urbana, au determinat populatia sa simta nevoia de mai mult spatiu personal si intimitate.  Asadar, preferinta cumparatorilor pentru terenuri si case a adus dupa sine cresterea preturil si in acest plan, mentionandu-se o crestere de pana la 10%.
 

Incercam sa va reconectam la Server ...
Incercam sa va reconectam la Server ... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server ... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙